Въдици

Виж като Решетка Списък

Продукти 21-40 от 68

Низходящо
на страница

Ако си търсите въдица за спининг риболов с изкуствени примамки сте на правилното място. VUK.BG предлага разнообразие от пръчки, изработени от качествени материали, които покриват всички категории на спининга - от ултра лайт до хеви въдици. Как да изберете правилната за Вас и какво да имате предвид при избора?

Дължина на спининг въдиците

Дължината на въдиците за спининг се избира според водоемите, на които ще ловите, както и според това дали ще ловите от лодка, или от брега. Този критерий може да бъде ключов за успешната презентация на примамките и комфортното боравене с въдицата в тесни простраснства. Ако ще ловите от брега в големи водоеми или на море, е по-добре да заложите на по-дълга. Ако ще ловите от лодка или на малък водоем или река - на по-къса.

Мощност на въдицата за спининг

Мощността на спининг въдицата (light, medium light, и т.н.) се избира според примамките, с които искате да ловите. Мощността кореспондира пряко с тегловия диапазон на примамките, с които може да работи даден спининг (да ги замята и води комфортно). Определението за този диапазон е “тест по примамки”. Някои колеги неправилно наричат този критерий “акция”.

Акция на спининг въдицата

Акцията на въдиците за спининг риболов отчита колко бързо върхът се връща в статично работно положение след натоварване. Различните акции (fast, extra fast, moderate fast, slow, и т.н.) на въдиците предразполагат повече към използването на различни типове примамки и техники за спининг риболов. Например, extra fast акцията е най-подходяща за риболов на джиг, а moderate fast, moderate и slow въдиците са по-подходящи за риболов с твърди примамки. Fast акцията е сравнително универсална, като в повечето случаи с такива спининг въдици може да се лови комфортно на джиг и да се разиграват ефективно миноу воблери и други твърди примамки.

Кастинг или спининг въдица?

Според вида на използваните макари, въдиците за спининг риболов могат да се разделят на две основни групи - кастинг и спининг. При кастинговите въдици макарата и водачите са разположени от горната страна на пръта, докато при спининговите те са от долната страна. Също така, кастинговите пръчки имат и така нареченият “палец” от долната страна на дръжката. Той служи за по-сигурен захват.

Дали ще изберете кастинг или спининг въдица зависи изцяло от Вашите нужди и предпочитания, но трябва да имате предвид разликите при използването на съответните типове макари - кастингови (мултипликатори) и спинингови (безинерционни).

Какви спининг въдици предлага VUK.BG?

При нас ще намерите, както подходящи серийни въдици за риболов с воблери и туичване и модели за джиг риболов, така и специализирани въдици за ареа риболов и аджинг (ajing) риболов на сафрид. Всички модели са изработени от качествени карбонови влакна и са окомплектовани с подходящи водачи и макародържачи.

Като вносител на няколко известни марки, VUK.BG предлага спининги от марките ValkeIN , Tetra Works , GAD и Refuse to Blank . Направете своя избор с нас, независимо дали ще ловите кефали, пъстърви, костур, бяла риба, щука, распер или пък морски хищници. Имаме за всекиго по нещо!


Риболовен магазин VUK.BG © 2024 Всички права запазени.