Facebook Pixel

Въдици за medium light (средно лек) риболов

Subscribe to RSS Feed

Медиум лайт въдиците са въдици за риболов със средно леки примамки. Няма точно определен диапазон на долна и горна граница, от която започва тестът по примамки на този сегмент пръчки. Негласно се приема, че това са въдици с до около 20 грама горен тест по примамки, но тази граница е относителна, защото всеки производител има собствен критерий за категоризация на мощността на продуктите си.

Медиум лайт въдиците често са предпочитан сегмент от начинаещите риболовци, които водени от еуфорията на мечтата за голяма риба се презапасяват с по-силова пръчка. В това, разбира се, няма нищо лошо, стига човек да е наясно, че трябва да се съобразява с работния диапазон на въдицата си. А този диапазон указва с колко тежки примамки работи комфортно тя, а не колко големи риби може да пребори.

На практика, медиум лайт въдиците могат да се ползват за риболов както на дребни риби, така и на по-едри такива, тъй като обичайният им тест по примамки е достатъчно нисък, за да покрие горната част от лекия риболов и долната част от медиум риболова. Това са въдици, с които могат да се таргетират както кефали и костури, така и бяла риба, распер и щука.

Във VUK.BG ще откриете въдици за медиум лайт (medium light) риболов от марките GAD и RTB. Имаме въдици, които са предназначени за риболов на джиг с меки примамки и такива, с които комфортно ще можете да работите с блесни, джигове и воблери. Моделите Chaser , Gancho и PinPoint на GAD, както и моделите Piacere и Fortezza на RTB ще задоволят потребностите на всеки спинингист.


Филтри
View as Grid List

9 продукта

на страница
низходящо
View as Grid List

9 продукта

на страница
низходящо
© 2022 vuk.bg. Всички права запазени.