История на VUK.BG

VUK.BG е риболовен магазин за спининг риболов, който работи на българския пазар от 2012 година. Намираме се в град Варна, но работим с търговци и клиенти от цялата страна. Дейността ни е свързана с продажба и дистрибуция на едро и дребно, на риболовни стоки за спининг риболов.

Как започна всичко?

В началото на своята дейност, основателят на компанията Петър Вукадинов открива, че в българското пространство липсва полезна информация, както и разнообразие от качествени пособия за спининг риболов. Воден от страстта си към спининга, желанието си да помага на хората, и от жаждата си за знания, той решава да създаде сайт, който да предоставя необходимата теоретична информация на начинаещите спинингисти. Така се ражда сайтът fishing-tackle.bg.

Тази идея бързо прераства в нещо повече и Петър решава освен информация да предостави на българския спинингист и възможността да лови с едни от най-качествените и успешни примамки на пазара. Затова създава и онлайн магазина shop.fishing-tackle.bg, който по-късно, през 2019, е преименуван на VUK.BG.

В началото на онлайн магазина всичко започва само с няколко цикади Reef Runner. След това Петър се свързва с Moscanella и на нашия пазар се появяват продуктите на Pontoon21 и GAD, а малко след това и Myran, Asakura, Zam, DUO International, Crazy Fish, Fanatik и други брандове с доказано качество и изграден авторитет в риболовните общности по целия свят. Към днешна дата, VUK.BG е ексклузивен дистрибутор за България на марките DUO International, ValkeIN, EVO Lures, Mechanic Lures и Refuse to Blank. Също така, ние сме вносител и на Fanatik, ASSO Fishing Line, Pontoon21 и GAD.

Нашият екип

През първите години от създаването на магазина, екипът на VUK.BG се състои само от Петър Вукадинов. С разрастването на дейността и на обема от работа, обаче, той започва да се оглежда за колега, който да споделя същите идеи, ценности и страст към спининга, като него. Така през 2019, Петър открива един млад, но вече много опитен спинингист в лицето на Даниел Кирицоев. Той бързо доказва, че е правилният човек за тази работа и става разпознаваемо лице в риболовната общност в България, като риболовец, който самоотвержено помага на всеки, който има желание да се научи да лови на спининг.

Няколко години по-късно, през 2021, към екипа на риболовен магазин VUK.BG се присъединява и Веселин Борисов. Той също е запален спининг риболовец, който се отличава със страстта си към лекия морски риболов в Черно море или така наречения лайт рок фишинг (LRF).

Нашата мисия

Мисията на VUK.BG и до ден днешен остава същата - да предоставя качествени продукти на българските спининг риболовци, и информация как да се ползват тези продукти, с цел да помогнем на колкото може повече хора да си създадат щастливи риболовни спомени.

Имаме желанието да въвлечем колкото се може повече хора в спининг риболова като хоби и като спорт. Поради тази причина винаги сме се стремяли да развиваме и спортния риболов в България.

Ето и някои от по-знаковите турнири, които сме спонсорирали и организирали:

  • 2012 - Спонсорирахме първият каякарски турнир, организиран от SP Kayaks на язовир Жребчево.
  • 2016 - Спининг турнир - Пясъчник - Първият турнир, в който сумата от таксите за участие бе дарена на сдружение Олимпик 2002 за подпомагане на дейността им по опазване на българските водоеми. От тогава досега винаги сме се стремили да подпомагаме сдружението с каквото можем и сме спонсорирали и много други техни състезания.
  • 2019 - Първото стрийт фишинг състезание, организирано в градската част на река Марица в Пловдив.
  • 2020 - Каяк Фест Батак
  • 2021 - RTB предизвикателство щука - първия стрийт фишинг турнир на градско езеро, който проведохме на езеро “Загорка” в Стара Загора.
  • 2021 - Първият по рода си LRF турнир, организиран на вълнолома в град Варна.

Правим всичко това, защото спининг риболовът е страхотно хоби, което е свързано с пътуване и релакс сред природата. Влияе положително на здравето и психиката, свързва човека с природата и го учи как да я уважава и пази.

Винаги можете да разчитате на нас за съвет, информация или цялостна консултация относно риболовните такъми, от които имате нужда. Насреща сме за всякакви въпроси от Ваша страна, както и за съвместни риболовни излети.

 


 

Риболовен магазин VUK.BG © 2024 Всички права запазени.