Макари

Виж като Решетка Списък

1 Продукт

Низходящо
  1. Макарa за спининг Abu Garcia Superior
    Abu Garcia Superior - Макари за спининг
    199,00 лв.
на страница

Риболовната макара е основна част от оборудването на всеки спининг риболовец. Има два типа макари, които са подходящи за риболов с изкуствени примамки - конвенционални спинингови макари (безинерционни) и мултипликатори, които се монтират на кастингови въдици.

Как да изберем макара за спининг риболов?

Макарата за риболов на спининг се подбира първо според вида на въдицата, на която ще я монтираме. Дали ще е стандартен спининг прът, или кастингов такъв. След това трябва да се вземе предвид мощността на въдицата, теглото на примамките, с които ще се лови, и рибите, които ще се таргетират.

В зависимост от мощността на пръта и теглото на примамките се подбира размера, съответно и мощността на спининг макарата. А в зависимост от рибите и местата, на които ще се лови, се подбира и предавателното ѝ число. Например, макари с нормално или бавно предавателно число са по-подходящи за риболов на щука, бяла риба, сом, а тези с по-бързо - за риболов на распер, пъстърва, кефал, морски спининг, и т.н.

Освен вече споменатите критерии, друго, което трябва да се вземе предвид са авансът на спининг макарата (така нареченият драг), материалите, които са използвани за направата ѝ, както и броят на лагерите и тяхната позиция в макарата. На практика по-голямо количество лагери не гарантира по-плавен ход, ако лагерите не са монтирани на ключовите точки в механизма.

Риболовен магазин VUK.BG предлага качествени макари за спининг риболов от марката Abu Garcia. Тук ще откриете предложения с различни размери на тялото, механизма и шпулите, които са подходящи както за сладководен риболов, така и за морски спининг.


Риболовен магазин VUK.BG © 2024 Всички права запазени.