Facebook Pixel

Въдици за heavy (тежък) риболов

Subscribe to RSS Feed

Хеви въдиците са предназначени за риболов с тежки примамки. Трудно е да се определи къде започва и къде свършва тестът по примамки на тази категория пръчки, тъй като всеки производител има свой критерий за определянето им. Все пак неофициално може да се приеме, че хеви въдиците имат горен тест по примамки до около 60 грама, а всичко над тази граница би могло да се категоризира като екстра хеви, когато става дума за сладководен риболов.

Хеви (от англ. Heavy - тежък) въдиците се използват за риболов на бяла риба, щука, сом, а също и за риболов на едри морски хищници. Според акцията им могат да се използват за различни примамки. Например extra fast акцията е много подходяща за риболов на джиг с големи глави и силикони. Fast акцията е донякъде универсална и е подходяща както за джиг, така и за туичване на миноу воблери. Moderate fast акцията и всичко под нея се използва за риболов с воблери. Разбира се, това не са строги правила и си имат своите изключения в съвременното производство на въдици.

VUK.BG предлага въдици за тежък риболов с различни акции от марките GAD и RTB . При нас ще откриете както пръчки за хеви джиг риболов със силикони, така и подходящи опции за риболов с различни типове воблери. Разгледайте предложенията ни по-долу и поръчайте сега!


Филтри
View as Grid List

5 продукта

на страница
низходящо
View as Grid List

5 продукта

на страница
низходящо
© 2022 vuk.bg. Всички права запазени.