Въдици за щука

Пазаруване по
Виж като Решетка Списък

Продукти 1-20 от 30

Низходящо
Страница
на страница

Трофейните щуки са един от най-желаните обекти за риболов. Те обаче изискват сериозна подготовка, част от която е и пръчката. Каква е подходящата въдица за риболов на щука?

Дължина на въдицата за щука

Дължината на въдицата за щука се определя според местата, където ще се лови. По някои водоеми, по-подходяща би била въдица с по-голяма дължина, а по други с по-малка, в зависимост от степента на обрастналост, вида растителност и самият бряг. Личните предпочитания също оказват голямо влияние при избора, тъй като всеки риболовец има различно разбиране за този критерий.

Тест по примамки на въдиците за щука

Изборът на подходящ тест по примамки за пръчка за щука зависи от размера и теглото на примамките, които ще използвате. Тук отново голяма роля играят и личните предпочитания, тъй като най-запалените щукари избират да ловят с примамки по 40-50-80 и повече грама, със средно мощни (medium heavy), мощни (heavy) или свръх мощни (extra heavy) въдици, в търсене на най-големите трофеи. Други ентусиасти пък избират да таргетират този хищник с по-малки примамки и по-фини медиум лайтови и лайтови въдици. Едно е ясно, обаче - ако се целите в трофея, трябва да сте подготвени с правилния такъм, от спининг въдицата , през линията, до примамката!

Акция на въдиците за риболов на щука

Изборът на акция при щукарските спининги се корени в два фактора - дали въдицата ще туичва добре големи воблери и дали има достатъчно мощ при засечка да пробие твърдата уста на зъбатата риба. Според тези критерии, пръчката не трябва да е прекалено твърда, за да туичва добре, но трябва да е и достатъчно твърда да засича добре.

В риболовен магазин VUK.BG ще откриете богат набор от подходящи въдици за риболов на щука от марките GAD и RTB. Предлагаме пръчки с различен тест по примамки, дължина и акция, които биха задоволили потребностите Ви в търсенето на този свиреп хищник. Разгледайте наличностите по-долу и направете своят избор сега.


Риболовен магазин VUK.BG © 2024 Всички права запазени.