Facebook Pixel

Въдици за сафрид

Subscribe to RSS Feed

Въдиците за ajing риболов, или риболов на сафрид на силиконови примамки, са фини ултралайт въдици, които позволяват работа и анимация на много малки силикони с много малки тежести. Какво е специфично за тези въдици?

Дължина на въдиците за ajing

Дължината на аджинговите въдици за риболов на сафрид варира доста - от 1.50м до 2.20м. Няма точно определение коя е най-подходящата дължина за въдица за този риболов, но специалистите в Япония често залагат на къси бланки между 1.50 и 1.80м за риболов от брега. Тези дължини кореспондират перфектно и на аджинг риболова в Черно море, така че могат да Ви служат за ориентир.

Тест по примамки на аджинг въдиците

Поради малкият размер и ниското тегло на сафридските примамки, често се използват ултра лайт въдици с горен тест по примамки между 1 и 3 грама. С въдица с такъв работен диапазон, комфортно може да се лови с тежести около половин грам, когато и основната линия е правилно подбрана. В нашите условия могат да се използват и лайт въдици с до около 5-7 грама горен тест по примамки, но трябва да се съобразят и други фактори по целия такъм.

Акция на въдиците за спининг риболов на сафрид

Ajing риболовът е много фин риболов и изисква бърза и чувствителна бланка. Не е невъзможно да се лови с модерейт или модерейт фаст въдица, но е за предпочитане акцията да е fast (бърза) или extra fast (свръх бърза), тъй като този тип бланки предават по-добре информацията от другия край на линията.

Във VUK.BG ще откриете висок клас специализирани ajing въдици от серията Tetra Works React на DUO. Предлагаме също и ултралайт модели от марките GAD и RTB, които също са много подходящи за риболов на сафрид на силиконови примамки. Разгледайте предложенията ни по-долу и изберете своята нова ajing въдица.


Филтри
View as Grid List

16 продукта

на страница
низходящо
View as Grid List

16 продукта

на страница
низходящо
© 2022 vuk.bg. Всички права запазени.