Facebook Pixel

Въдици за костур

Subscribe to RSS Feed

Риболовът на костур е много разнообразна дисциплина, която включва множество различни примамки и техники за спининг риболов. Разнообразието при примамките, с които може да се лови костур е необятно и поради тази причина и въдиците за костур могат да бъдат от всякакви дължини, акции и тестове по примамки.

Дължина на въдицата за костур

Няма някаква открояваща се дължина за въдица за този вид риболов. Изборът на този критерии при въдиците за костур зависи изцяло от местата, на които ще търсите костури - реки, малки езера, големи язовири, от брега или от лодка/каяк. В зависимост от това по какви водоеми ще ловите, всяка въдица с дължина между 1.80 и 2.40 би Ви свършила работа.

Тест по примамки на въдицата за костур

Изборът на тест по примамки на въдиците за костур зависи от теглото и размера на примамките, които смятате да използвате. Масовият костур в България рядко надвишава 20 см, и поради тази причина повече риболовци предпочитат да го ловят с дребни примамки, с ултралайт или лайт въдици с до към 5-7-12 грама горен тест. Разбира се, за риболов на костур могат да се използват медиум лайт и медиум въдици, но това отново трябва да се съобрази с теглото на примамките и донякъде с естеството на водоема (големина, дистанция, дълбочина, и т.н.).

Предпочитана акция за въдица за костур

В зависимост от примамките, които ще се използват при риболова на костур, могат да се използват въдици с няколко различни акции. Ако приоритетно ще ловите на джиг или микроджиг, препоръчваме да изберете въдица с екстра фаст или фаст акция, тъй като тези типове въдици предават по-добре трептенията по линията от контакта на примамката с дъното, подводни обекти или от кълване. Ако смятате да ловите костур с миноу воблери и блесни, препоръчително е да се ориентирате към фаст или модерейт фаст въдица. Тези акции позволяват да се придаде по-естествена игра на примамките при туичване.

В риболовен магазин VUK.BG ще откриете изключително голямо разнообразие от въдици за риболов на костур от марките GAD, RTB и Tetra Works. Предлагаме подходящи пръчки както за микроджиг, така и такива за риболов с по-големи примамки. Разгледайте наличностите по-долу и изберете своята нова костурска въдица сега!


Филтри
View as Grid List

Продукти 1-20 от 36

Page
на страница
низходящо
View as Grid List

Продукти 1-20 от 36

Page
на страница
низходящо
© 2022 vuk.bg. Всички права запазени.