Facebook Pixel

Въдици за пъстърва

Пазаруване по
Виж като Решетка Списък

Продукти 1-20 от 27

Низходящо
Страница
на страница

Риболовът на пъстърва на спининг е един от най-атрактивните типове риболов. Красотата на тази риба и на местата, на които се лови, увличат много риболовци. Какво обаче трябва да знаем за въдиците за риболов на пъстърва?

Дължина на спининг въдиците за пъстърва

Дължината на въдиците за пъстърва се подбира според местата, на които ще ловите. Различните реки изискват различни такъми, като в общия случай пръчки с дължина около 1.50 до 2м биха Ви свършили чудесна работа. По малките планински рекички, където обикновено живее петнистата красавица е нужна по-къса въдица, с която да се презентират примамките безпроблемно и точно. А, ако ловите на по-големи реки, с не толкова обрасли брегове, можете да си позволите и по-дълга въдица около 2-2.10.

Дължината на въдиците за ареа риболов също е от около 1.60 до 2 метра. Тази дължина е достатъчно удобна, за да се замятат точно примамки и да се борави с уловените риби при вадене.

Тест по примамки на въдиците за пъстърва

Тестът по примамки на въдиците за пъстърва зависи изцяло от теглото и размера на примамките, с които ще използвате. А те зависят от местата, на които ще ловите. В общия случай се приема, че масовите пъстървови въдици са ултра лайт или лайт,с тест до около 5-7 грама, но на някои по-големи реки в България може да се лови и с по-мощни пръчки.

Тестът по примамки на въдиците за ареа риболов също не превишава споменатата вече горна граница от 5-7 грама поради теглото на примамките за този тип риболов.

Акция на въдиците за пъстърва

Подобно на риболова на кефал, и тук изискванията към пъстървовите пръчки са се променили през годините. Докато в миналото най-предпочитаната акция за риболов на пъстърва беше модерейт или модерейт фаст, през последните години все повече се налагат въдиците с бърза (fast) акция. С тях комфортно може да се лови както със силиконови примамки с много леки глави, така и да се туичват воблери в течение. В същото време са и достатъчно еластични, за да обират тласъците на рибите в течение с минимум откачания.

Що се отнася до акцията на въдиците за ареа риболов - за предпочитане са пръчките с модерейт или слоу акция, въпреки че последните тенденции в този риболов все повече налагат и модерейт фаст пръчките.

Във VUK.BG ще откриете голямо разнообразие от подходящи въдици за пъстърва с различна акция и на различни дължини. Предлагаме пъстървови въдици както за речен, така и за ареа риболов от марките RTB, GAD и ValkeIN. Разгледайте наличностите ни по-долу и направете своя избор сега!


Риболовен магазин VUK.BG © 2023 Всички права запазени.