Въдици за бяла риба

Пазаруване по
Виж като Решетка Списък

Продукти 21-30 от 30

Низходящо
Страница
на страница

Изборът на въдица за риболов на бяла риба зависи от много фактори. Основното, което риболовецът трябва да реши е на какви водоеми ще лови, от къде ще лови (от брега или от лодка/каяк), с какви примамки ще лови (меки или твърди) и с колко големи примамки ще лови.

Дължина на въдиците за бяла риба

Дължината на въдиците за бяла риба се определя според водоемите, на които ще се лови, и според това, дали ще се лови от лодка или от брега. За риболов от брега на големи реки, като Дунав, и по-големи язовири са за предпочитане въдици от около 2м до около 2.40-2.50м или дори и по-дълги. При риболов от лодка са за предпочитане въдици до около 2.20м, въпреки че това не е точно правило и усещането на всеки риболовец за удобна дължина е строго индивидуално.

Тест по примамки на въдиците за бяла риба

Тестът по примамки при избора на въдица за риболов на бяла риба зависи от големината и теглото на примамките, които смятате да използвате. А те зависят от водоема, на който ще ловите. Ако ловите на река със силно течение или водоем с голяма дълбочина, ще са Ви нужни по-тежки примамки, съответно и по-силова medium или medium heavy въдица. Ако ловите на река с малка дълбочина или по-малък водоем, можете да ловите с по-леки примамки и по-фина medium light въдица.

Акция на въдиците за бяла риба

Изборът на акция за въдица за бяла риба също зависи от вида на примамките, които ще ползвате. Ако ще се лови основно на джиг са за предпочитане свръх бързи (extra fast) въдици, тъй като те предават по-отчетливо контакта на примамката с дъното, както и кълването на риба. Ако ще ловите и с воблери, и на джиг, са за предпочитане въдици с бърза (fast) акция, тъй като те анимират по-добре твърдите примамки и отчитат достатъчно отчетливо гореспоменатите контакти с дъното и с риба.

В риболовен магазин VUK.BG ще откриете голямо разнообразие от подходящи въдици за риболов на бяла риба. Предлагаме пръчки с всякакви дължини, акции и тестове по примамки от марките GAD и RTB, които ще задоволят напълно потребностите Ви в този риболов. Разгледайте наличностите по-долу и направете своя избор сега!


Риболовен магазин VUK.BG © 2024 Всички права запазени.